První přípravné soustředění na EYOC proběhlo v terénech okolo Otrokovic a Rusavy.

MIDDLE – sraz jsme si dali v Otrokovicích a k prvnímu tréninku jsme využili protější svah Tresný, jehož nejčlenitější partie nemodelovala příroda, ale Tomáš Baťa, který touto zeminou podložil zamokřenou část Otrokovic Baťov. Terén nabízel některé modelové situace pro klasiku – listnatý les, sledování výškových poměrů ve svahu, možné náběhy do členitých partií (i když takto složité nejspíš nebudou) a případné obíhačky v členitém pralese. Mapy – D, H; výsledky, mezičasy (tempo bylo volné).

SPRINT – ve Velikém Tarnovu budou tratě spíše městským (hradním) middlem, ale pro zachování rutiny a oživení bezkontaktního ražení SI jsme se vydali do Mysločovic. Trať s výměnou mapy obsahovala několik zásadních postupů, kde se tvořily ztráty, jinak spíše rychlé kličkování vesnickou zástavkou, kde bylo potřeba plynule běžet bez zbytečných prodlev a špatných odbočení. Mapa; výsledky, mezičasy.

LONG – na tratě jsme vyběhli přímo z chaty. Hlavním cílem byl volný běh pro rozvoj nebo spíš udržení základní vytrvalosti a specifické síly v kopcích. Mapa i po 6 letech z MČR krátké fungovala dost spolehlivě… Všichni se vlezli mezi 50 – 70 min, což jako 2. fáze stačilo. Tratě většinou nutily hledat přímou stopu terénem a opět vnímat hlavně vrstevnice a výškové poměry s občasným rychlejším posunutím po cestách. Mapy – D16, D18, H16, H18.

HAGABY – pro kontaktní prvek jsme zvolili oblast zadních skal na Ondřejovsku. Oproti původním plánům jsme kvůli logistice dorostenkám zrušili okruh M3 a naopak přidali společný závěr. Mapy – hagaby, závěr; výsledky, mezičasy.

Závody na Mistrovství Evropy nás čekají už za necelé 2 týdny (do Bulharska vyrážíme přímo z MČR KT). Takže teď to chce už jen poladit a hlavně pohlídat zdraví. Další informace potečou přes email.